Ktorý krém alebo sérum s retinolom vybrať? Redakcie testuje najlepšie kozmetické prípravky s retinolom

Retinol sa už stal stálou súčasťou mnohých kozmetických tašiek. Neprekvapuje, že tento derivát vitamínu A sa perfektne hodí tak na pokožku s príznakmi starnutia, ako aj na mastnú pokožku a pokožku s akné. Zlepšuje pružnosť, rozjasňuje a tiež dodáva lest.

Ktorý prípravok vybrať, keď v predaji sú doslova stovky rôznych pohárikov, fľaštičiek či túb? Naša redakcia špeciálne pre vás testovala najlepšie kozmetické prípravky s retinolom – séra a krémy. Pozrite sa na produkty v zozname top 5 a používajte len osvedčené prípravky!


Misia: nájsť najlepšiu kozmetiku s retinolom

Najprv bol prieskum, potom 30 dní testovania, a nakoniec recenzie, recenzie prieskumy a výsledky. Na zoznam 5 najlepších produktov sa dostali prípravky s rôznymi cenami: od niekoľko až po niekoľko desiatok eur za jedno balenie. Sú to dobré séra ako aj krémy s retinolom.

Záležalo nám, aby ste testovali také produkty, ktoré sa veľmi často spomínajú na internete: na fórach, v skupinách na FB či v katalógoch kozmetických výrobkov. Navyše sme zohľadňovali hodnotenia v internetových obchodoch a porovnávačoch, počet recenzií a dostupnosť.

Vďaka tomu sa nám podarilo vybrať 5 najlepších kozmetických prípravkov s retinolom. Súperili (v náhodnom poradí):

  • Nutridome: retinol 0,9 % omladzujúce tvárové sérum na vrásky;
  • Pharmaceris: A&E-sensilix koncentrát;
  • Ziaja: krém na zrelú pleť proti vráskam s koenzýmom Q10 a retinolom;
  • Medik8: Intelligent Retinol 10tr, tvárové sérum proti príznakom starnutia s vitamínom A 1 %;
  • Transparent Lab: Gentle Rejuvination Serum, omladzujúce sérum a vyrovnávajúce vrásky.

Vyhral ten najdrahší produkt? A možno tentoraz vysoká cena vôbec nejde ruka v ruke s prvým miestom v rebríčku? Výsledky sú prekvapujúce!


Ktoré sérum s retinolom (alebo krémom) je najlepšie? Testy a recenzie redakcie

Najlepší čas na ošetrenie retinolom je jesenné/zimné obdobie. Preto, lebo táto zložka reaguje najmä na slnečné žiarenie. Pri používaní je potrebné používať krémy SPF. Práve preto sme naše testy realizovali v októbri.

Na testovaní sa zúčastnilo množstvo dievčat – záležalo nám, aby každý výrobok testovala iná skupina. Vďaka tomu bolo možné oveľa jednoduchšie objektívne posúdiť účinky kúry. Testy trvali 30 dní (ak sa prípravok neminul skôr). Počas testovania každá testerka zapisovala svoje postrehy, ako aj prednosti a nevýhody prípravku.

Poslednou etapou bolo vyplnenie ankety, v ktorej každý produkt mohol získať body na stupnici od 1 (veľmi slabé) do 10 (úžasné). Testerky zohľadňovali 5 rôznych kategórií, aby bolo testovanie skutočne komplexné. Sú to:

  • intenzita pôsobenia;
  • cena;
  • výdatnosť;
  • konzistentnosť;
  • zloženie.

Ktorý z 5 najlepších kozmetických prípravkov s retinolom vyhral? Ukázalo sa, že voľba bola jednoznačná: prípravok č. 1 získal až 9,88/10 bodov. Číslo 2 už len 7,74/10. To je podstatný rozdiel, však?

Vďaka tomu sme vybrali najlepší samoopaľovací prípravok – hoci musíte priznať, že všetky produkty majú mnoho predností!


Toto je najlepší kozmetický prípravok s retinolom: výsledky


Hoci všetky testované kozmetické prípravky majú svoje prednosti, jeden sa obzvlášť vyníma. Hydratuje, regeneruje, pôsobí proti starnutiu a má príjemnú konzistenciu. A pritom je relatívne lacný, a k tomu výdatný.

Oplatí sa vybrať najlepší krém alebo sérum s retinolom? Recenzie našich testeriek hovoria samé za seba: „[...] je to výnimočný kozmetický prípravok, ktorý pôsobí proti vráskam a má regeneračné vlastnosti.“

Ktorý produkt vyhral? Pozrite si rebríček najlepších kozmetických prípravkov s retinolom a spoznajte recenzie testeriek. Prečítajte si recenzie, spoznajte prednosti a nedostatky každého z produktov. Vyberte prípravok, ktorý najlepšie splní vaše očakávania!

Autor:

Autor: Kristina Horváthová - Ktorý krém alebo sérum s retinolom vybrať? | Hodnotenie-produktov.sk

Kristina Horváthová

Kategória: Kozmetika

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. * Označené polia sú povinné









Uložte moje údaje, e-mail a webovú stránku do prehliadača, aby sa vyplnili pri ďalšom písaní komentára.