Ako vybrať dobrú kryciu podkladovú bázu?

Základom každého pôsobivého mejkapu je správne zvolená báza. Ako vybrať podkladovú bázu? Pozrite si naše tipy, ako sa vyhnúť chybám, aby ste nevyhadzovali svoje peniaze do vzduchu!

Podkladová báza je základom každého dobrého mejkapu. Vyrovnáva tón pleti a zakrýva drobné nedokonalosti. Má rôzne formy: „bázou“ môžeme nazvať fluid, krémový púder, kompakt, penu alebo krém BB – teda všetky kozmetické prípravky, ktoré dávajú tvári jednotnú farbu. Preto pojem „báza“ zahŕňa pomerne širokú škálu produktov. Ako sa medzi nimi pohybovať, aby ste vybrali ten najvhodnejší? Ako zladiť odtieň s tónom pleti?


Niekoľko informácií o podkladových bázach

Max Factor, vizážista-vizionár, (okrem iného je tiež autorom termínu „make-up“) v roku 1935 v Hollywoode vytvoril prvú bázu na potreby natáčania filmov s použitím techniky technicolor, aby herci na striebornom plátne vyzerali prirodzene. Postupom času sa podkladové bázy stali dostupné pre všetky ženy, a ich formula bola obohatená ošetrujúcimi zložkami či filtrami SPF.

Čím hustejšia je konzistencia kozmetického prípravku, tým väčšia je úroveň krytia. Zároveň, čím menej problematická a jednoliata pleť, tým menej koncentrovaná by mala byť podkladová báza. Bez ohľadu na to, akú podkladovú bázu používame, dôležité je tiež to, či pokožku zvlhčí, pripraví na líčenie a predĺži trvácnosť finálneho mejkapu.



Čo musíme zohľadniť?

Pri výbere správnej podkladovej bázy je dôležitý vek. Pokožka má predsa v rôznom veku odlišné potreby! Zrelé ženy ochotnejšie siahajú po krycích bázach – pomáhajú vyplniť vrásky a vyhladiť pleť. Pre dámy po štyridsiatke, ktoré bojujú so suchou pleťou, je vhodnejšia podkladová báza s hydratačnými zložkami. Tridsaťročné ženy skôr potrebujú podkladové bázy, ktoré majú navyše hydratačné a nutričné účinky. Dvadsiatničky, ktoré majú problémy s nadmernou tvorbou kožného mazu, by si naopak mali vybrať dobrý zmatňujúci podklad.

Veľmi dôležité je aj zloženie kozmetiky. Ženy, ktoré majú pleť s akné, sa musia vyhnúť hustým , mastným produktom, ktoré môžu upchať póry. Alergickú pokožku naopak dráždia parfumy a všetky umelé zložky obsiahnuté v podkladovej báze.



Prečítajte si zloženie kozmetických prípravkov

Ak ešte neviete, ako čítať zloženie kozmetiky, máme pre vás malý tip, aké zložky hľadať v zložení. Ak výrobok obsahuje glycerín, môžete si byť istí, že okrem estetickej funkcie tiež regeneruje poškodené bunky epidermy a redukuje vrásky. Glycerín má tiež upokojujúce a hydratačné vlastnosti – je hygroskopický a zadržiava vlhkosť v pokožke. Kozmetické prípravky s glycerínom sú vhodné na dehydrovanú, presušenú a zrelú pleť.

Je dobré, keď podkladová báza obsahuje sľudu – jemnozrnný minerál používaný v kozmetike vzhľadom na svoj perlový lesk – čiastočky sľudy krásne odrážajú a rozptyľujú svetlo, vďaka tomu pokožka získava žiarivú vzhľad. Sľuda pridaná do púdru predchádza hrudkovateniu, kozmetika získava ľahkosť a hodvábne sa rozotiera. Na rozdiel od iných výplní (takých ako škrob alebo ryžový púder), sľuda menej absorbuje kožný maz, a preto sa odporúča na normálnu a suchú pleť.


Najlepšia krycia podkladová báza

Ak ste stále nenašli svojho favorita spomedzi krycích podkladových báz, máme pre vás perfektnú správu. Overili sme množstvo produktov dostupných v predaji, a našli sme skutočný bestseller, ktorým je krycia podkladová báza na tvár NUTRIDOME. Pred napísaním tohto článku sme pozvali ženy všetkých vekových kategórií a s rôznymi typmi pleti, aby sa zúčastnili na tomto teste kozmetických prípravkov. Počas 2 týždňov používali podkladovú bázu zvolenú príslušne podľa ich pleti , a potom sa podelili o svoje dojmy.

Čo povedali naše testerky?

Anna (34 rokov)

Na testovanie som si vybrala odtieň Ivory krycej a zmatňujúcej podkladovej bázy NUTRIDOME. Bázu som aplikovala po nanesení môjho denného krému, s použitím kozmetickej hubky. Produkt sa skutočne veľmi dobre nanáša, všetko mi trvalo oveľa kratšie než to bolo v prípade bázy, ktorú som používala predtým. Všimla som si, že veľmi dobre zakrýva nedokonalosti mojej pokožky, ktorých už trochu mám. Pokožka bola na dotyk úžasne hodvábna! A čo je najdôležitejšie, po celom dni v práci moja tvár stále vyzerala OK :)

Kamila (23 rokov)

Hľadala som podkladovú bázu, ktorá splní moje požiadavky: musí byť krycia (avšak bez efektu masky!) a nesmie upchávať póry – mám zmiešanú pleť, ktorá to vôbec nemá rada. Podkladová báza NUTRIDOME má fantasticky príjemnú konzistenciu, ľahko a dôkladne sa rozotiera. Pleť je dobre hydratovaná. Dobre vyrovnáva odtieň a skrýva začervenania. Moja nová obľúbená podkladová báza!

Katarína (40 rokov)

Kvôli svojej práci sa musím každý deň profesionálne líčiť. Podkladová báza, ktorú používam, nesmie byť príliš ľahká – niekedy pracujem až do neskorého večera a chcem, aby vydržala, aby som ju musela len jemne prepudrovať. Keď ma pozvali na testovanie báz NUTRIDOME, rozhodovala som sa predovšetkým podľa ich prírodného zloženia. Skutočne, kozmetický prípravok je pre moju pokožku veľmi jemný (som náchylná na alergické reakcie) a dobre vydrží počas celého dňa. Podkladovú bázu môžem s čistým svedomím odporučiť iným ženám.

Podkladová báza NUTRIDOME je skvelá nielen pre testerky (neobjavili sa žiadne negatívne recenzie), avšak prešla aj najťažší test – celonočnú párty!


Najlepšia krycia podkladová báza

Krycia a zmatňujúca podkladová báza NUTRIDOME dokonale splynie s pleťou a poskytuje jej hladký efekt, pričom zachová prirodzený vzhľad. Má ľahkú, krémovú konzistenciu, ktorá sa príjemne rozotiera a perfektne obaľuje tvár. Je určená na všetky typy pleti – suchú, mastnú a zmiešanú.

Krycia podkladová báza NUTRIDOME – univerzálny spôsob nanášania na jemný a prirodzený mejkap: dobre prekrýva nedokonalosti už len pri použití jednej vrstvy, ľahko rozjasňuje pleť a vyhladzuje ju. Obsahuje glycerín, ktorý hydratuje, regeneruje a vyrovnáva vrásky. Obsahuje sľudu, ktorá dodáva pokožke jemný lesk.

Kozmetika vytvára na pokožke okluzívnu vrstvu, ktorá chráni pred vysušením. Tvár je žiarivá, hodvábne hladká, viditeľne oživená a pôsobí zdravým, oddýchnutým dojmom.


Z akých odtieňov podkladovej bázy NUTRIDOME si môžete vybrať?

Krycia a zmatňujúca podkladová báza NUTRIDOME je dostupná v piatich farebných verziách: Ivory, Natural, Nude, Beige a Caramel. Pri výbere pokladovej bázy k danému tónu pleti zohľadnite, že Beige a Caramel sú produkty so žltou pigmentáciou, a Ivory, Natural a Nude s ružovou.


Autor:

Autor: Kristina Horváthová - Ako vybrať dobrú kryciu podkladovú bázu? | Hodnotenie-produktov.sk

Kristina Horváthová

Kategória: Kozmetika

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. * Označené polia sú povinné









Uložte moje údaje, e-mail a webovú stránku do prehliadača, aby sa vyplnili pri ďalšom písaní komentára.